RIVM: „Темпът на растеж се забавя, но все пак е по-висок, отколкото прогнозирахме“. Броят на починалите вече стана 771

 „Темпът на растеж се забавя, но все пак е по-висок, отколкото прогнозирахме“, заяви Жак Уолинга , който е ръководител на отдела за моделиране на инфекциозни заболявания в RIVM. Заедно с екип от колеги той участва в анализирането на скоростта, с която се разпространява коронавирусът в Холандия.  Най-благоприятният знак е развитието в Северен Брабант. Броят на новите приети в болници там е много по-малък, отколкото преди няколко дни, така че изглежда върхът е бил там. „Мерките бяха въведени първо там. Така че, ако ме попитате сега, на какво основавате своя оптимизъм, това е образът на Норд-Брабант.“, допълва Уолинга цитиран от NOS.

От друга страна, расте броя на приетите в болници в Южна Холандия и то бързо. „Това е най-смущаващото. Наистина нещо, което трябва да следим.“ „В най-вероятния сценарий 2500 пациенти с корона ще бъдат в интензивно лечение в средата на април. Това е доста голяма промяна в сравнение с миналата седмица“, каза Уолинга. Миналата седмица този брой все още беше смятан за мрачния сценарий на RIVM. Тогава Wallinga се надяваше, че в началото на април ще са необходими максимум 1000 легла. Но този брой вече е достигнат.

Днес 29.03 има нови 132 смъртни случаи, съобщава RIVM.  Общо 771 души в Холандия са загинали от последиците от вируса на короната. Броят на пациентите, които са били или са хоспитализирани, се е увеличил с 529 на 3 483. Днес нови 1104 души са тествани положително, като общият брой е 10866.

В Хага според данните от RIVM няма нови случаи и техният брой се запазва от вчера 179. В Ротердам новите са 32 или общо 341. В Амстердам нови 53 или 530 общо. От трите града Хага продължава да е с най-нисък показател 32,3 на 100 000 жители.

 След няколко дни ще бъде възможно да се заключи дали е имало реално изравняване на броя на хоспитализираните пациенти и броя на смъртните случаи като по този начин ще се разбере доколко добре са наложените  мерките. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.