Премиерът Рюте обяви до кога удължават мерките в борбата срещу коронавируса

Всички действащи понастоящем мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса в Холандия ще бъдат удължени до вторник, 28 април. Това каза премиерът Рюте на пресконференция след кризисната среща между най-ангажираните министри.

Това означава, че училищата ще останат затворени след 6 април, както и ресторантите и кафетата. Неотложният съвет да спазвате разстояние от 1,5 метра и да останете у дома колкото е възможно повече остава в сила. Контактните професии, като фризьори и масажисти, са забранени.

28 април е в средата на майските празници, така че учениците се връщат на училище най-рано след 3 май. Руте каза, че мотото е да се остане на закрито в къщи. „Искаме колкото се може по-малко хора да пътуват през страната. След 28 април всъщност няма да се върнем към старата ситуация. Затова не правете планове за празници през май.“

Ваканционните паркове и къмпингите не са задължени да се затварят, но общите тоалетни и душ-сгради в къмпингите трябва да бъдат затворени.

„Осъзнаваме, че засягаме много хора, но наистина е необходимо.“ Развитието на разпространението на вируса и натискът върху отделенията за интензивно лечение не позволяват никакво друго решение, според Рюте.

Най-късно на 21 април, седмица преди 28 април, кабинетът ще вземе ново решение за удължаване на мерките. Руте: „Разбира се, че се надявате, че отново ще можете да вземете част от нормалния живот, но не сме сигурни. Може да продължим по този начин и след 28 април.“, допълни Рюте

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.