След Италия и Испания, Холандия стана трета в света по смъртни случаи на глава от населението

Броят на смъртните случаи в резултат на коронавируса се е увеличил със 175 за последните 24-часа, съобщава RIVM. За сега са известни общо 1039 души в Холандия, които са починали от вируса. След Италия и Испания, Холандия има най-голям брой смъртни случаи от корона наглава от населението. Броят на пациентите, които са били или са били хоспитализирани, се е увеличил със 722 до 4712.

Повечето пациенти, които са били или са хоспитализирани, са според RIVM във възрастовата група от 70 до 79 години. Повечето починали пациенти са били във възрастовата група от 80 до 89 години.

От пациентите, които са били хоспитализирани, 59 процента определено са имали основни други заболявания.  От починалите пациенти 60 процента също са имали основни други заболявания.  Най-често съобщаваните основни заболявания са сърдечно-съдови заболявания или високо кръвно налягане. За прием в болница това се отнася за 30 процента от пациентите.

Броят на новите болнични приеми и смъртни случаи е най-високият досега. По-голямата част от приетите в болница са извършени по-рано, а лицата са починали по-рано, но са били докладвани само на RIVM през последните 24 часа. Това затруднява да се види тенденция в цифрите.

RIVM съобщава отново, че предприетите мерки са ограничили броя на хоспитализираните пациенти и броя на новите смъртни случаи. Без мерки тези цифри биха били по-високи, според RIVM.

В Северен Брабант броят на новите приети в болници намалява от няколко дни. Повече хора са приети в Южна Холандия, Северна Холандия, Гелдерланд и Лимбург. Броят на приетите в болници остава нисък във Фризия, Гронинген, Дренте, Флеволанд и Зеланд.

ПРЕМИЕРЪТ РЮТЕ ОБЯВИ ДО КОГА УДЪЛЖАВАТ МЕРКИТЕ В БОРБАТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Според последните данни от фондацията NICE (Национална интензивна терапия), общо 1124 пациенти с корона са в отделения за интензивно лечение. Вчера имаше 1053. Дидерик Гомерс от Холандската асоциация за интензивно лечение посочва, че тези цифри изостават с около един ден. Според него действителният брой е по-висок.

Според Гомерс, общият капацитет на ИС в момента се разширява до 2400 легла. Добрата новина че са възстановени 250 души. Днес новите случаи са 845, което е намаление спрямо вчера и 5-ти пореден ден със затихване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.