Zuiderpark пълен. Много хора обаче не спазват мерките

Zuiderpark днес бе пълен с хора, въпреки предупрежденията от Общината да се ограничат излизанията. Хубавото време подтикна мнозина да излязат , но имаше и много, които не се съобразяваха с мерките от RIVM. Наши читатели написаха”Хубаво е да се разходиш, но има много, които не се съобразяват с това, че трябва да спазват дистанция от 1,5 метра и се разхождат на групи”.  Сайтът Regio15 също обяви, че много негови читатели подават сигнали и питат дали полицията може да бъде уведомена и да се намеси. Днес в целият град имаше много мобилни патрули, но явно и те не могат да забележат всички, които не се придържат към мерките.

 Паркингите на плажовете и зоните за отдих в района на Хага ще бъдат затворени този уикенд. Това казва Йохан Ремкес,изпълняващ длъжността кмет. Целта е да се предотврати струпването на много хора и затруднения около спазването на указанията на RIVM за борба с вируса на короната. Ако стане твърде претъпкано, плажовете също могат да бъдат затворени, казва Ремкес.

„Ще следим внимателно притока към плажовете и зоните за отдих. Надявам се да не е необходимо, но ако е необходимо, плажовете ще бъдат затворени в целия регион.” допълва  Ремкес.

Действащият кмет на Хага се надява хората да се съобразят с мерките и че не е необходима по-нататъшна намеса. „Първият ми съвет е: останете у дома колкото е възможно повече. Ако трябва да направите пазаруване, направете го наблизо и го направете за кратко. Ако имате нужда от глътка свеж въздух, направете го в близост до дома си. “ казва още кмета на Хага.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.