Отново сравнително добри данни в Холандия. Изследването за „групов имунитет“ ще стане ясно до седмици

Днес бе отчетен най-ниският брой на починали за последната седмица- 115 смъртни случая. В Холандия са починали общо 1867 души във връзка с covid-19, болестта, причинена от вируса.

Броят на пациентите, които са хоспитализирани, се е увеличил с 260 на 7135. Вчера имаше 253 приема.  Все още не са докладвани по-точни данни за броя на болничните изписвания, като до момента официално те са 250.

Броят на пациентите с корона в отделенията за интензивно лечение нарасна до 1409 . За последните 24-часа са били приети  24 души, вчера те бяха 25.

„Ако продължава така, съм много оптимист“, каза днес следобед Дидерик Гомерс от Холандската асоциация за интензивно лечение.  Тринадесет пациенти от вчера са преместени в  болници в Германия.  В Холандия има  1900 легла с пълно оборудване  в отделения за интензивно лечение , отделени само за коронавируса, като общо те бяха увеличени в края на миналата седмица на 2400. От всички лица, приети в болница, 55 са под 20 години. Общо девет души под 50-годишна възраст са починали. Всички тези хора са имали сериозни други заболявания.

Групов имунитет

В следващите седмици ще получим първа картина за изграждането на имунитет срещу коронавируса в Холандия. Това личи от разговорите, които NOS провеждаше с експерти.

Прегледът на имунитета има последствия за всички. В своите брифинги до Камарата на представителите шефът на RIVM Jaap van Dissel казва, че тази информация помага да се определи колко дълго мерките трябва да останат в сила.  Около 50 до 60 процента от населението трябва да се зарази с вируса, преди да достигнем до „групов имунитет“: точката, в която хората, които са имунизирани, образуват защитна стена около уязвимите групи. Наскоро бяха стартирани четири проучвания, за да отговорят на тези и други въпроси. В RIVM, MC в Ротердам Еразъм, в Медицинския център на университета в Лайден и в кръвната банка на Sanquin.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.