Големи регионални различия в епидемията в Холандия. В Хага 159 души са хоспитализирани. Пада броя на пациентите в интензивните отделения

Днес са отчетени нови 147 починали в Холандия. В Болница са настанени 308 души. Има големи регионални различия в епидемията в Холандия,това съобщава RIVM. Досега в Холандия са регистрирани 20 549 заразени, днес бяха отчетени 969 случая. Повечето хора, които са тествани положително за новия коронавирус, живеят в провинция Норд-Брабант. Почти една четвърт от общия брой потвърдени инфекции в Холандия са жители на провинция Норд-Брабант (4799 потвърдени инфекции). С 227 положително тествани лица провинция Гронинген е провинцията с най-малък брой инфекции, 1,1% от общия брой , следвана от провинциите Дренте (232, 1,1%), Фрисландия (260, 1,3%). ) и Флеволанд (293, 1.4%). В хага има 159 пациенти, които са настанени в болница.  Епидемията се изравнява в Северен Брабант. Броят на докладите в северната част на Холандия е стабилен на ниски нива. 

Разширяването на тестовете е предназначено за общопрактикуващи лекари, персонал в домове за възрастни хора, персонал за инвалиди. Тестват се и повече пациенти с висок риск, като възрастни хора и хора със съществуващо заболяване . 

Тъй като се тества повече, вероятно ще бъдат отчетени и повече пациенти. Следователно увеличаването на броя не означава, че болестта се разпространява по-бързо. 

Броят на пациентите в интензивно лечение намалява за първи път след избухването на коронавирус в Холандия . Днес има шестнадесет по-малко хора в интензивните отделения, отколкото вчера. Общо сега са заети 1408 легла. Това съобщава Националният координационен център за разпределение на пациенти.

Броят на пациентите с корона в обикновените отделения също е намалял – от над 2800 до 2700. 52 пациенти с корона в момента са в интензивно лечение в Германия. Броят на германските болници, които са готови да приемат холандски пациенти с корона, се повиши до 130. Вчера имаше 68, с общо 107 легла. Според Ернст Куйперс, председател на Националната мрежа за остра грижа, това се отнася главно до болниците в Северен Рейн-Вестфалия, която граничи с Холандия. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.