Марк Рюте призова хората да свикват с новият начин на живот поне в краткосрочен план

Министър председателят на Холандия Марк Рюте за пореден път обяви, че може да отнеме много време, преди нормалният живот да бъде възобновен в страната. На пресконференция днес след заседанието на кабинета, Рюте коментира, че  трябва да свикнем с „новото нормално“. Според него вероятността  на 28 април живота да продължи без мерки, както преди кризата, е „нулев“. Той се надява мерките да бъдат намалени малко, но и това не е сигурно.

Прочетете още / ПРЕМИЕРЪТ НА ХОЛАНДИЯ: ЕДНО Е ЯСНО – ВРЪЩАНЕТО КЪМ НОРМАЛНИЯТ ЖИВОТ Е ВЪПРОС НА МНОГО ВРЕМЕ

Същевременно днес бяха отчетени нови 1213 заразени, като общият брой е 21 762. 237 души са хоспитализирани, съобщиха от RIVM Вчера те бяха 308, като намалението е добра новина относно ефекта от мерките. Общият брой на пациентите с корона, които са хоспитализирани е 7 972.

Починалите за последните 24-часа са 148, съобщава RIVM.  Доколкото е известно, общо 2 396 души в Холандия са починали от ефектите на вируса. Този брой всъщност е по-голям, защото се включват само тествани пациенти, които по-късно са починали от последствията от инфекция.

Броят на пациентите в интензивно отделение се е увеличил спряма вчера с 9 души, като сега са заети 1417 легла, съобщава Националният координационен център за разпределение на пациенти.

 „Ако остане така, означава, че сега сме на върха.“, коментират от  Националният координационен център за разпределение на пациенти. Не е ясно  колко дълго продължава тази „фаза на платото“. От 1417 пациенти, 56 са в отделения за интензивно лечение в Германия. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.