Увеличават се фалитите на фирми в Холандия. 1/3 от театрите и залите също са застрашени от закриване

През първата седмица на април 69 дружества бяха обявени във фалит. Седмица преди това фалит обявиха още 44 компании в Холандия, това отчита Централното статистическо бюро.  Повечето фалити са в ресторантьорството, миналата седмица, 15 компании фалираха в този сектор. 

Засега данните за 2020 г. не са много различни от тези за 2019 г. За сравнение, през първите 14 седмици на тази година 836 компании бяха обявени в несъстоятелност. Това е с 8 по-малко в сравнение със същия период на 2019 г.  Поради икономическата криза имаше пик на фалитите през 2013 г. с общо 12 306. 

РЕСТОРАНТИТЕ НА ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР В ХАГА И РОТЕРДАМ ЗАТВАРЯТ ЗА ПОСТОЯННО. ЗВЕЗДНИЯТ НИВЕН СЪЩО ОБЯВИ ФАЛИТ

Една трета от холандските театри и музикални зали  са застрашени от закриване, ако кабинетът и общините не успеят да ги подкрепят  преди 1 юни. Това заявяват от няколко културни Асоциации. Те са  проучили финансовото състояние на повече от 140 театри и концертни зали.

Поради съкращенията, с които секторът трябваше да се справи през последните години, много театри и зали нямат повече резерви. В резултат на кризата и мерките в момента те нямат никакви приходи, докато други разходи, като тези за наем и персонал, продължават.

VSCD и VVP предупреждават, че финансовите неволи няма да приключат след 1 юни. Според тях  последствия ще има  „поне до декември тази година“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.