В Холандия десетки запалени стълбове с монтирани антени за 5G

В Холандия десетки са запалените стълбове с монтирани на тях антени за 5G. Само за последните 24-часа имаше два сигнала от Брабант. Първият стълб бе запален преди седмица в Ротердам, след това последваха палежи в Грьонинген и на още няколко места.

В следствие на палежите временно нямаше телефонно покритие в зона от пет километра около антената. NCTV нарича саботажите „тревожно развитие.“ Властите разследват дали палежът е дело на активисти срещу 5G, които искат да спрат пристигането на новата мобилна мрежа. Министър Грапърхаус посочва, че 5G все още не е въведена в Холандия. В момента новата мобилна мрежа се тества само на няколко места. Следователно мачтите, които са били подпалени, все още не се използват за 5G.

Активисти срещу 5G се опасяват, че има риск за здравето, свързан с 5G техниката, въпреки че няма категорични научни доказателства в подкрепа на това. Критиците на 5G посочват възможна връзка с рака, болестта на Алцхаймер и безплодието, наред с други. Някои хора също така казват, че се чувстват зле заради настоящите нива на радиация, наричат ​​себе си „електрочувствителни“. Притесненията около 5G не съществуват само в Холандия. Наскоро бяха подпалени и във Великобритания. Този месец в Обединеното кралство са възникнали поне 20 пожара.  Британските власти посочват теориите за конспирация за влиянието на 5G върху разпространението на коронавируса. Видеоклипове и съобщения се споделят в социалните медии, в които представянето на 5G е свързано с болестта на корона. Също така се предполага, че бъдеща ваксина за коронавируса ще съдържа микроскопични чипове. Всичко това е определяно от специалисти, като пълна глупост.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.