Намалява броя на приетите в болница. В Хага по-малко от Амстердам и Ротердам. Днес и по-малко починали.

147 нови пациенти с коронавирус  са били  хоспитализирани за последните 24-часа, това съобщава RIVM . Това е по-малко нови пациенти от съобщените вчера, когато бяха 196. Общият брой на пациентите с корона, които са хоспитализирани е 8729. В Хага в болница са приети 207 души, като увеличението спрямо вчера е 7-нови пациенти. Това прави 38 на 100 000 жители. В Ротердам са хоспитализирани 282 души или 42.3 на 100 хиляди жители. В Амстердам са хоспитализирани 368 или 42,2 на 100 хиляди.

964 души са тествани положително за последните 24-часа. Общият брой на заразените в Холандия достигна 26 551.

Смъртният брой от коронавируса се е увеличил с 86 души, съобщава RIVM. Това е по-малко от вчера, когато бяха регистрирани 94 смъртни случая. Общо в Холандия са починали 2823-ма. Този брой всъщност е по-голям, защото се включват само тествани пациенти,които по-късно са починали. Има и немалко починали в домове за възрастни хора, които също не попадат в статистиката, защото не са тествани.

Не всички пациенти са починали през последните 24 часа, има забавяне между деня на смъртта и деня, в който се съобщава за смъртта. Забавяне има и в данните за приемане. През уикенда забавянето често е малко по-голямо. Досега сме виждали това отразено в цифрите от вторник, които често бяха по-високи, отколкото в други дни. Сега можем да очакваме този „ефект на догонване“ в сряда, заради по-дългия Великденски уикенд.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.