Продължава да намалява броя на приетите в болница. Днес за първи път почина пациент под 20-години

Новите заразени с коронавирус са 1140, като общия брой в Холандия достигна 31 589. Броят на хората, починали от коронавируса, се е увеличил със 142  за последните 24-часа, според RIVM.  Вчера бяха регистрирани 144 нови смъртни случая. Доколкото е известно, 3601 души са загинали в Холандия във връзка с covid-19, болестта, причинена от вируса. Днес беше първата смърт във възрастовата група 15-19 години. RIVM съобщава, че починалият пациент е имал други здравословни оплаквания. Досега трите най-млади починали са на възраст 20-29 години. По-голямата част от починалите са над 70 години.

За да се прецени дали разпространението на вируса в Холандия бавно намалява, RIVM разглежда предимно новите приема в болницата. Днес има 129; най-ниският от 19 март, когато имаше 81 нови хоспитализирани. В пиковата седмица на 30 март имаше два върха над 600. RIVM потвърждава, че тези болнични приеми все още намаляват. Спадът важи и за смъртността, но по-малко бързо. Това е свързано с по-дългото време между заразяването и смъртта, смята институтът. Общо сега има 9594пациенти, които са хоспитализирани. По-малко от половината все още е болница.

Броят на пациентите с корона в интензивно лечение отново падна в сравнение с вчера, до 1201, като 52 от тях са на лечение в Германия . Това означава 34 пациенти по-малко. Председателят Ернст Куйперс от Националната мрежа Acute Care подчертава още веднъж, че „постоянният по-нататъшен спад“ дава възможност за разсрочване на други важни операции за грижи в болниците. В момента само 356 легла се използват от пациенти, които нямат корона. В нормални времена това е около 800.

Преди това Diederik Gommers заяви от името на Холандската асоциация за интензивно лечение, че националните мерки могат да бъдат облекчени само ако в ICU няма повече от 700 пациенти с корона. Jaap van Dissel от RIVM заяви вчера в Долната камара, че приема максимум 600 пациенти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.