Началните училища отварят на 11 май. Мерките удължени до 20 май. До 1-ви септември е удължена забраната за големи събития

Повечето мерки са удължени до 20 май. Това се отнася и за забраната да се посещава семейството в старчески домове. Ресторанти и кафета няма да работят, както и фитнес залите и още дейности, които и до момента бяха спрени. За контактни професии като масажист или фризьор, съществуващите мерки засега няма да бъдат облекчени също. „Несигурността за тези групи все още е твърде голяма. Това се дължи главно на въпроса дали личните предпазни средства са полезни и необходими за тази група“, казва премиерът Рюте. В близко бъдеще ще има консултации  по този въпрос.

Настоящата забрана за събития ще бъде удължена до 1 септември, съобщи премиерът Рюте. Той каза, че не можем да се справим с рисковете от събития през следващите месеци. Организациите също имат яснота чрез това решение. Премиерът посочи Pinkpop, Четиридневните походи в Наймеген и Zwarte Cross като примери, които не могат да продължат. Професионалният футбол също ще бъде спрян до края на лятото. „И да, лошо е. Но ние не можем да избягаме заедно от това. Надявам се и очаквам хората да разберат това“, заяви премиерът. Стоматолозите и стоматологичните кабинети могат да се отварят

От 11 май всички основни училища ще бъдат отворени отново, както и специално основно образование. Учениците ще провеждат занятия последователно на две групи, едната половина от деня едната, другата половина от класа след това. Специалното основно образование може да бъде отворено напълно. Средните училища се очаква да отворят на 1-ви юни. От 28 април децата до 12 години могат отново да играят навън. Младите хора на възраст между 12 и 18 години също могат да тренират отново от следващата седмица, стига да спазват разстояние от един и половина метра.

Основните правила остават

„За да е ясно, основните правила са в сила. Стойте си вкъщи когато можете, не пазарувайте хранителни стоки с жена си и децата си “, казва премиерът. Той подчертава, че хората също трябва да продължат да работят у дома, да мият ръцете често и да стоят поне на метър и половина далеч един от друг.

Ваканции ???

Премиерът Рюте заяви, че не е резервирал лятна ваканция, но кабинетът не дава съвети как холандците трябва да се справят с това. Защото кабинетът няма представа какво ще донесе бъдещето след няколко седмици. „Плаваме на лед. Не можем да гледаме повече от три седмици напред.“ Хората сега трябва сами да поемат риска. „Но няма да резервирам нищо, защото тогава може би съм загубил парите си.“, каза Рюте.

Прочетете още / РЯЗКО НАМАЛЯХА ПАЦИЕНТИТЕ В ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.