В България властите спешно издирват над 90 пътници, пристигнали с полет от Амстердам в неделя. Трима заразени с коронавирус

В България спешно издирват над 90 пътници, пристигнали с полет от Амстердам в неделя. Трима от пасажерите на борда вече са се оказали заразени с коронавирус. Няколко таксиметрови шофьори също са били в контакт с болните, като едното семейство се е прибрало с такси чак до хасковско село.

Самолетът каца в неделя – 26-ти април. На борда му има 95 пасажери и 5 човека борден екипаж. Няколко дни по-късно трима души дават положителен резултат за COVID-19. Това са семейство берачи на цветя от хасковското село Криво поле. Вече са установени останалите пътници, като екипи на РЗИ ги търсят по телефон.

„Защо тези хора не са ги изследвали още вътре на летището? Да дойде линейка и да си ги вземе“, коментират таксиметрови шофьори.

Жената е минала без проблем през проверките на две летища – това в София и Амстердам. Според майка й Снежа Стоянова, която екип на NOVA откри в хасковското село Криво поле, още в самолета й е сложена кислородна маска.

„В самолета не се е чувствала добре. Едно момченце, не го познавам, нито тя, нито аз, й е сложил кислород“, заяви Снежа Стоянова. В момента жената и синът й са настанени в хасковската болница.

„Майката е с много сериозна кличина картина. Тя е постъпила с двустранна бронхопневмония. Независимо, че дава отрицителен резултат на първия тест, всичко говори за наличие на коронавирус. На втора проба, го доказахме. Тя се оказа положителна. Жената е в състояние на прединтубация“, заяви д-р Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.

  
От тричленното семейство само дъщерята се оказала без положителен резултат за коронавирус. Тя е под карантина. В селото очакват още берачи да се завърнат от Нидерландия. „Има доста хора в чужбина. Половината махала е в чужбина. От младите хора, всички са там. Някои ще се върнат. Съседите казват, че си идват“, каза кметът на село Криво поле Андрей Гаджев.
Това е вторият случай при който болни берачи на цветя се прибират у нас от Нидерландия, в последните две седмици.

Под карантина е поставен още един шофьор на такси, който е откарал до Червен бряг третият заразен с коронавирус. Пред NOVA той заяви, че е дал проба за COVID-19 и се чувства добре. Проби за COVID-19 даде и екипажът на самолета. Междувременно се установят и останалите пътници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.