Много арестувани в Хага

Няколко десетки демонстранти бяха арестувани този следобед при демонстрация срещу „интелигентното блокиране“ в парка Koekamp в Хага. Полицията обяви това, когато служителите на реда се намесиха, след като Общината взе решение да прекрати протеста.

Демонстрацията не беше обявена предварително, но беше позволено да продължи, ако всички спазват инструкциите на полицията. Когато това бе нарушено полицията предприе действия за прекратяване на протеста. Всеки, който не напусна, беше арестуван. На сутринта на различни места в града вече бяха изписани текстове  в знак на протест срещу мерките на корона. Не се знае кой стои зад това действие.

Припомняме, че преди близо седмица Над 50 души проведоха в центъра на Хага демонстрация срещу блокирането на различни сектори. Протестиращите се организираха във Facebook . Демонстрацията бе срещу „интелигентното блокиране“. Организаторите пишат, че интелигентното блокиране разрушава семействата, хората на свободна практика фалират, възрастните хора се затварят и умират в самота. Присъстваха и активисти срещу „5G мрежата“. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.