За спазване на законите и справедливост. Мирно бдение в Търговище след пътен инцидент

Мирното бдение в Търговище ще се проведе утре /петък 22-ри май/ от 18:00 часа на улица „Пайсий” 16. Организатор е Пламен Колев, като ще бъде отслужен и молебен за здраве на всички участници в движението на пътя. Моля всички, които имат възможност да се присъединят към нас, допълни още Колев във Фейсбук.

 Припомняме, че повод за бдението е пътен инцидент, който за щастие се размина без жертви. Според мнозина обаче това е плод на случайност и припомнят какво се случи с Милен Цветков. Хората в Търговище коментират случая, като дискусията в социалните мрежи е повече от разпалена.

Ето какво написа във Фейсбук страницата си Светослав Пламенов.

„Човек , чиито син ме заплаши преди време със думите “кой си ти бе и за какъв се мислиш , ти знаеш ли кой е баща ми и кой съм аз , точно за 3 дена ще Ви подчиня фирмите” , човек , чиито син кара винаги като бесен градско и извънградско , който паркира където си иска , върху пешеходни , върху тротоари , който затваря коли пред кафето .. човек , който е на стоп и сече пътя на патрулка движеща се с предимство по главен път и те само му бипнаха .. човек , който щеше да убие малкия ми брат и майка му при ГОНКА с друга кола , движещи се със 100 км и не може да спре на пешеходната пътека , където те пресичаха .. за което провинение го извикаха в полицията само , защото раздухме случая , за което му беше написана глоба от само 50 лв !!! Трябва да има смъртен случай ли Г-н Стайков , трябва ли да целувам брат си студен заради Вашия принц, който е превъзбуден в шофирането си ?? И не се обръщайте към баща ми с “бореца” , г-н каратист , не Ви отива !! Ако защитавате народа и сте в тяхна полза , няма да се обръщате така иронично към хората! Не Ви прави чест 4 дена да се криете , да нямате доблест да се обадите за извинение , защото семейството ми са преживeли шок.. не Ви прави чест Г-н Стайков да се криете 4 дена и изведнъж да излизате пред медиите и да политизирате нещата !! Само да Ви кажа ние също имаме бизнеси , Г-н Стайков , но моето възпитание не е като на Вашия син! Аз спазвам законите и се отнасям към хората с уважение ! Всички сме равни на земята , независимо дали сме политици , бизнесмени , работници или др! Законите трябва да са равни за всички!!!

Повод за тези думи на Светослав Пламенов е пресконференция на Областният управител на Търговище Митко Стайков /ГЕРБ/, който разкри позицията си за инцидента, предизвикан от сина му, Калоян Стайков на възлова улица в Търговище. Поместваме изявлението на областния управител без редакторска намеса.

Целта на днешната пресконференция са последните два дни и случката с моя син, както и ситуацията около това. Защото хората трябва да знаят истина.

Защото целта на това,което се случи е подтекст и е насока към мен директно, а не толкова към моя син. Истината е само една от цялата ситуация и коментарите във Фейсбук и това е, че наистина синът ми е имал неблагоразумието да кара с несъобразена скорост и да не даде предимство на пешеходна пътека като наруши правилата за движение. Това е самата истина. Няма ПТП, няма събитие, но такава е била ситуацията. Неблагоразумие, за което той си е виновен – беше в КАТ, даде показания, направиха му тест за употреба на наркотични и други упойващи вещества, който е отрицателен.

И искам да кажа на г-н Пламен Колев, защото видях там се говори за честност, достойнство, дори нямали сме честността и достойнството да му се обадим. Това е категорична лъжа. Между 9 – 9.15 синът ми го е набрал, чули са се, видели са се – той е бил на Юкя. Синът ми го е поканил и да му се извини за това което е направил. Но господинът му е казал, че въобще няма намерения да чуе извиненията на сина ми. Той е отишъл с тенденцията да се саморазправя с него и с другите му приятели, които са били там. Въоръжен. Няколко пъти е повтарял, че е борец и не виждам какво общо има борбата, спорта със случай, в който дори нямаме пътно-транспортно произшествие.

Искам да кажа, че аз се гордея със сина ми. Защото сина ми е възпитан, честен и това, което  има в главата си, не е благодарение на мен. Той завърши средното си образование със златен медал. В момента е втори курс студен „Архитектура, строителство и геодезия” – пълен отличник и това не е заради това, че аз съм областен управител. Синът ми не пие, не пуши и не се дрогира.

До тук с истината, ето къде започват неистините. Първо, че не му се е обадил и не се е извинил. Втората неистина, при която вече нещата се насочват към мен. Вечерта този същия борец отива в кафене където е и Калоян с приятели и си позволява пред всички присъстващи отново да го заплашва със саморазправа. И тук изплюва камъчето: „Много хора не харесват баща ти”. Проверките, които правя и за това което ви казвам много лесно може да се открие, чрез телефонна разпечатка по номера на сина ми.

Категорично заявявам, че нито аз, нито сина ми, познаваме въпросното лице, нито пък сина му. Защото там се твърди, че сина ми се е обадил на неговия син да го заплашва за бизнес и едва ли не проверки и вземане на бизнес. Това също може да се провери с разпечатки. Знам неудобен съм. Неудобен съм защото работим. Неудобен съм, защото направихме община Търговище и област Търговище и го правим едно по-добро място за живот. Неудобен съм защото вместо да си стоя в кабинета и да не ходя никъде, аз се отзовавам навсякъде на всеки един сигнал било на обикновен гражданин, било на фирма, за да реша даден проблем. Да, неудобен съм, защото идват и избори след една година. И образа на областния управител Митко Стайков трябва да бъде сринат и се използват лъжи и клевети по негов адрес и по адрес на сина му. Той рекетирал, вземал бизнес… Отидете в която и да е фирма и вижте защо работим толкова добре с фирмите. Всеки ден се срещам с фирми, с обикновени граждани и Митко Стайков им помага, а не рекетира. Защото Митко Стайко е бил частник и знае, че времето е пари. Митко Стайков помага на фирмите, когато имат проблеми с държавни институции. Не случайно аз събирах строителния бранш с институциите, които отговарят за разрешителните режими и съгласувателните процедури. И съм ги задължил да помагат, а не да рекетират.

Не случайно Митко Стайков благодарение на добрата му комуникация с кмета и с фирмите на територията на областта постигнахме и този чудесен резултат на миналите само преди 7 месеца избори. Категорично победа на нашия кандидат Дарин Димитров, а някои си мислеха и се виждаха вече кметове. А много хора се опитват да създават интриги, но не успяха. Защото ние работим, аз работя. Аз не си стоя в кабинета, аз се отзовавам навсякъде където има проблем. Защото проблемите трябва да се решават, а не да се замитат. Преобразихме паркове, градини, детски площадки, спортни площадки, училища, театри, библиотеки – навсякъде където е имало проблем съм се отзовал. Аз преча с работата си, уважаеми дами и господа. Защото променихме, чрез работата си, облика на града ни, облика на общините ни, облика на областта ни. Не случайно вече премиерът и министрите са чести гости в нашата област и не да си правим снимки, ада решаваме конкретни проблеми и да помагаме, да правим хубави неща. И това е видно. Затова съм неудобен и затова преча. Но ще кажа на тези, които са му написали думичките на г-н Пламен Колев – Бореца, защото той така казва: „аз съм борец“ –  Няма да успеете. Може да успеете само по един начин. Работете повече от мен, правете хубави неща, съграждайте, а не разделяйте. Работа, работа и пак работа.

И ако някой -… защото видях призив за оставка. Ако някой може да си подаде оставка – това няма да съм аз. Не защото съм се родил областен управител, а защото оставките и назначенията ги извършва премиерът на България и наш партиен ръководител. А доверието е на избирателите и те казват кога да бъдем на власт и кога не. Аз смятам, че към този момент си вършим добре работата. Работим седем дни в седмицата, по 12 часа. Това дразни много хора. Защото пак повтарям ние променихме и нагласите на хората. Но не с тормоз, не с рекет, както се опитват да кажат някои, а с работа и създаване на среда за малки, големи и най-вече да върнем нашите млади хора в Търговище. Затова работим и ще продължа да работя. Повтарям: Не съм се родил областен управител, но ще продължа да работя и да съграждам. Ще продължа да помагам на фирмите, ще продължа да помагам на обикновения гражданин и за мен са приоритет хората ни и не бизнесът на някои хора да бъде за сметка на здравето и живота на хората, които живеят на територията на област Търговище.

Да, направихме проверки. Странно или не веднага след проверките изскочиха тези писания. Но аз и на тях казах, на които правихме проверки, спазвайте закона, спазвайте правилата и тогава няма да имате проблем с нищо. Законът е на първо място. Може да попитате служителите на областна администрация, когато постъпят на работа първото нещо което изисквам от тях е да спазват на закона, правилата, а на шофьорите – спазване на правилника за движение по пътищата, спазване скоростта за движение по пътищата. В града и извън града. Защо ли? Защото това, че работиш в областна администрация не те прави богопомазан, не ти дава специален статут и трябва да си винаги прецизен, винаги точен, защото ти си държавата, теб те гледат всички.

На това съм научил и децата си. Двама сина имам и се гордея с тях. Не пият, не пушат, не се дрогират и са отличници. Възпитал съм ги на работа и че животът е борба и дисциплина. Едно своеволие, една неразумна постъпка и той ще си понесе наказанието. Но пак повтарям – целта съм аз, неудобният, защото знаете, колкото повече работиш, колкото повече правиш, толкова повече се натъкваш на различни неща и от там възникват проблеми. Много хора си мислеха, че живеем в 90-те години и сме някакви величия и не трябваше никой да посмее да говори за тях или да им прави проверка. Или пък по-лошо: Ако тръгнеш да му правиш проверка, предварително да го информираш че ще му бъде направена проверка. И се страхуваха. Аз не се страхувам и го направих. Не защото съм срещу някой. Крайно време е, не сме 90-те години когато имаше борчески групировки, които се опитваха да налагат чрез сила и чрез рекет поведение, стил и начин на живот. В момента сме 2020 г. – нещата са други ситуацията е друга и всеки трябва да спазва закона.“, коментира Митко Стайков.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.