Запазването на разстоянието от 1,5 метра става все по-трудно

Вчера 21-ви май са съобщени 13 пациенти, които са били хоспитализирани поради COVID-19. Съобщава се за 27 души починали. 255 са новите заразени, като общо до сега  44 700 потвърдени пациенти с COVID-19 са съобщени на RIVM Национален институт за здраве и околна среда Национален институт за здраве и околна среда. Цифрите съответстват на картината, че мерките действат. Но хората все по-малко успяват да поддържат разстояние от един и половина метра. Хората с по-голям шанс за сериозно протичане на коронарна инфекция обикновено успяват по-добре да следват мерките, но тези извън рисковите групи започват да не спазват правилото за 1,5 метра. Подкрепата за хигиенните мерки, стоенето в къщи при настинки и спазването на дистанция остава висока сред населението, като проучване показва , че  90-95% одобряват това.  Това е видно от второто поведенческо проучване на RIVM Национален институт за здраве и околна среда , GGD Общинска здравна служба  Гор Организация за медицинска помощ в региона  Холандия и регионалните GGD.

Броят на хората, които казват, че рядко, спазват (1,5 метра) се увеличава.  Резултатите показват, че хората, които се чувстват застрашени от вируса и са загрижени за него, следват по-внимателно съветите за поведение.  Въпреки че разликите не са големи, хората с крехко здраве по-често съобщават, че спазват хигиенни мерки и се държат на разстояние 1,5 метра. 

Заданието „избягвайте тълпите“ е добре прието като заместител за „останете у дома колкото е възможно повече“. Около 95% подкрепят това ново правило за поведение, срещу 82% за „останете у дома колкото е възможно повече“ при предишното изследване. Най-малко популярно е правилото, че на 1 или 2 определени лица е разрешено да посещават хора над 70 години (71% подкрепят тази мярка). 
    

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.