От 8 юни всеки, който посещава Обединеното кралство ще бъде поставен под карантина

От 8 юни всеки, който посещава Обединеното кралство, трябва да бъде поставен под карантина в продължение на две седмици. Всеки, който наруши това рискува глоба до 1100 евро. Посетителите трябва да предоставят телефонни номера и адреси при пристигане. От средата на юни правителството ще проверява дали посетителите са на мястото, което са посочили.

Обръщаме внимание на всички българи, които нямат постоянно наето жилище , че без доказателство, къде ще бъде прекарана карантината, най-вероятно няма да бъдат допуснати да влязат във Великобритания. Доказателствата са: Шофьорска книжка с настоящ адрес, или сметка за вода, ток, газ пак на ваше име. Също така имайте предвид, че ако живеете в наета стая от къща, цялата къща попада под карантина и автоматично и останалите ви съквартиранти ще са под карантината!

Задължението за карантина не се прилага за здравните работници, разположени за борба с корона, транспортните работници, сезонните земеделски работници, като берачите на плодове и хората, идващи във Великобритания от Ирландия.

Британците, които се връщат у дома от чужбина, също трябва да бъдат поставени под карантина в продължение на две седмици, но им е разрешено да го правят вътрешно, стига да не осъществяват контакт с другите.

След като Великобритания обяви, че ще постави всеки посетител под карантина в продължение на две седмици, Франция ще направи обратното за всеки британец. Френското министерство на вътрешните работи съобщи това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.