В Холандия втори случай на заразен човек от норка с генно-различен covid-19

В Холандия има голяма вероятност от втора инфекция от норка върху човек. Министър Шутен обяви това в писмо до Камарата на представителите. Тя обяви също, че тази седмица ще се вземат мерки във фермите за норки въз основа на открития на ветеринарни експерти. „Всички възможни мерки ще бъдат разгледани.“

В някои стопанства може да са необходими драстични мерки като избиване, за да се борят с разпространението на вируса, пишат ветеринарите. 

Основните въпроси са дали вирусът ще се самоугаси с предприетите мерки за защита във фермите. Последният случай е от Deurne. Земеделски фермер от там е заразен с коронавируса, точно както съпругата и дъщеря му. 

 „Заболяването тук не е толкова леко, колкото при първите компании, но аз не чета нищо за него в писма до Парламента или в съобщения в печата. Моята компания не получава почти никакво внимание. Намирам това за много пагубно“, казва той

„Аз буквално лежа буден през нощта. Нося защита, но съм изложен на вируса всеки път. Какви са рисковете за семейството ми? За общественото здраве? , допълва още фермерът. Вирусът, открит в заразените хора в двете ферми за норки, не е генетично същият като известния коронавирус в околностите на компаниите и останалата част от Холандия. 

Прочетете още / 25-април В ХОЛАНДИЯ УСТАНОВИХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА ПО-ГОЛЯМ МАЩАБ НА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 ЖИВОТНИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.