1-ви юни! Падат редица ограничения. Ето какво трябва все пак да спазвате

Много хора чакат с нетърпение 1 юни. на този ден ще бъдат премахнати редица мерки за борба с коронавируса.

Постепенното премахване на мерките следва „пътна карта“, която министър-председателят Рюте представи в началото на май. Основните точки на 1 юни са общественият транспорт и ресторантьорството.

Например общественият транспорт ще се върне към нормалното разписание. От пътуващите се изисква да носят маска. Това се отнася за влакове, автобуси, трамваи и метро, ​​но също така, например, за някои фериботни връзки.

Предполага се, че хората ще си слагат маските, преди да влязат в превозното средство. Не е задължително на перона и на спирката.

Във влакове са поставени стикери, за да се посочи къде можете да седнете (само от страната на прозореца, а стоенето не е редно). Поради Whit Monday, транспортните организации не очакват тълпи. Ето защо НС ще се разшири напълно само във вторник.

Тези, които не спазват правилата, рискуват глоба от 95 евро, но служителите в обществения транспорт няма да проследяват активно и глобяват пътниците. На първо място те контролират.

Ресторанти, кафенета, театри, концертни зали, музеи, паметници и кина може да отворят отново на обяд на 1-ви юни. На място са разрешени максимум тридесет души, за да може разстоянието да се поддържа добре.

В обществото вече е норма всеки да се държи на метър и половина един от друг, но за това се направи изключение в сферата на ресторантьорството. Двама души, които не формират домакинство помежду си, също могат да седят заедно на маса .

За ресторанти и кафенета се разрешава на гостите да седят вътре само след като направят резервация. След получаване трябва да се проведе интервю за проверка, за да се прецени дали някой е болен. 

Група от трима души или повече също трябва да бъде попитана дали образува съвместно домакинство. Ако не, хората трябва да спазват дистанцията си. При влизане хората трябва да мият ръцете си. Не е необходима резервация за сядане на тераса. Няма и максимален брой гости, въпреки че се правят обаждания, за да се избегне голям натиск. Масата трябва да бъде добре почистена след напускане

Тези мерки ще останат в сила през следващия месец. Нов релакс е планиран на 1 юли; след това отново се отварят фитнес, сауни, къмпинги и ваканционни паркове. Ресторантите, кината и ресторантите също могат да увеличат до сто посетители.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.