Огнище на коронавирус в джамии в Хага. Съмнения за редица нарушения на мерките

След джамията Faizul в Хага, джамията as-Sunnah също реши да прекрати дейностите си за момента поради огнище на коронавируса в мюсюлманската общност в Хага.

 „Чухме по различни канали, че въпреки спазването на мерките на RIVM, десетки посетители на различни джамии са се заразили с вируса на короната. Има дори смъртен случай “, се казва в съобщението на борда на джамията в неделя.

В събота Omroep West съобщи,че най-малко 21 членове на религиозната общност около джамията Faizul са заразени с вируса на короната. Според регионалния телевизионен оператор виден член на общността на 77 години е починал.

Според медията, която се позовава на вътрешни свои източници, въпреки че на 12 март съветът официално реши да затвори джамията за всички молитви и други срещи, включително по време на Рамадан, това не се е спазвало. Мерките също не са взети под внимание, като са  присъствали повече от тридесет души, без да се спазва разстояние от един и половина метра.

Бордът на Файзул-Ислям реши да затвори джамията на 22 май поради посетител, който е тестван положително за Covid-19. Бордът незабавно затвори джамията след доклада и отмени всички молитви и дейности през следващите две седмици. Джамията е почистена и дезинфекцирана, но не е достъпна за никого.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.