В Хага след мотопедите ограничения и за старите дизелови автомобили и микробуси

Община Хага направи по-конкретни плановете за разширяване на екологичната зона в града. Дизеловите автомобили и микробуси, произведени преди 2006 г., вече няма да могат да влизат в екологичната зона от средата на 2021 г. За дизелови камиони съществуващата екологична зона ще бъде затегната и разширена с автобуси.

От 2022 г. са разрешени само камиони и автобуси с емисионен клас 6, това са дизелови автомобили с година на производство от 2014 г. „Това е още една стъпка към по-чист въздух в Хага, за всички жители на Хага“, казва Алдерман Лисбет ван Тонгерен (GroenLinks).

Екологичната зона е ограничена до централния пръстен – с добавянето на северната страна. Жителите, които имат  такова превозно средство и скоро вече няма да могат да влизат в града, могат да се възползват от схемата на Общината за бракуване, като ще получат  ваучер от хиляда евро, който може да се използва за (електрически) велосипед, използването на споделена кола, електрически мотопед или скутер или за кредит за обществен транспорт.

Прочетете още / ЕКО-ЗОНИ В ХАГА. ЗАБРАНЯВАТ СТАРИТЕ МОТОПЕДИ, НО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ЗА ТЯХ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.