След протестите в Хага, Амстердам, Схийдам и холандските медии написаха: масова корупция хвърли България в криза

Протести срещу управлението на Бойко Борисов и корупцията в България се проведоха в Хага, Амстердам и Схийдам. Наши сънародници в Холандия изразиха недоволството си от случващото се през последните години в България. Протестите привлякоха вниманието и на авторитетната NOS. Ето какво пише медията отразявайки ситуацията в България и протестите в София :

Конфронтация на плаж на Черно море, точно преди две седмици, хвърли България в дълбока политическа криза. Оттогава десетки хиляди хора излизат на улиците. И не изглежда, че тази поредица от протести ще приключи в скоро време.

Днес, както се очакваше, премиерът Бойко Борисов оцеля при вот на недоверие.

Масова корупция

Политическата криза в България е най-голямата след 2013 г., когато населението се разбунтува срещу лявоцентристко правителство. Основна причина: масова корупция. Този път демонстрира дясноцентристкото правителство, отново заради масирана корупция.

България е най-бедната държава в ЕС. След падането на Съветския съюз и със сигурност след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. голяма част от парите, предназначени за инвестиции в страната, изчезват структурно в джобовете на бизнесмени и политици.

„Протестиращите говорят за система на олигархия в най-корумпираната страна в Европа. За бизнесмени с голям пръст в политиката и обратно“, заяви кореспондентът Митра Назар. „Става въпрос главно за богати мъже, които получават всичко, което искат.“

По-специално хората виждат как европейските пари изчезват в джобовете на олигарсите. Милиони, предназначени за инфраструктура, например, бяха присвоени през последните години . Протестиращите се опасяват, че парите, отпуснати на България на срещата на върха на ЕС, близо 29 милиарда евро, няма да се окажат на точното място. Прочетете цялата статия ТУК

ПРОТЕСТИТЕ В ХАГА ПРОДЪЛЖАВАТ. БЪЛГАРИ ОТНОВО СЕ СЪБИРАТ НА 23.07 ПРЕД ПОСОЛСТВОТО

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.