Тревожни новини относно увеличаването на инфекциите в Холандия. Допълнителни мерки на този етап няма

От RIVM съобщиха тревожни новини относно увеличение на заразените с коранавирус в Холандия. вторник. Броят на инфекциите почти се удвои за седмица: от 534 на 987.

Междувременно процентът на положителните тестове се е увеличил с две трети. Освен това носителите на вируса заразяват повече други хора. Броят на пациентите с корона в болниците нарасна до над сто. Сега има 105, осем повече, отколкото ден по-рано. 

Според RIVM понастоящем има 96 активни локални огнища (клъстери). Поне три случая могат да бъдат свързани с такъв клъстер. Има големи струпвания в Хилегом и Гоес и няколко групови огнища в Амстердам и Ротердам.  „Тенденцията е еднаква навсякъде. Малко повече купони, малко повече удоволствие и увеличение на случайте”

Миналата седмица 88,886 души са се тествали пред GGD. От тях 1% имаха вируса. Седмица по-рано 0,6 процента от всички тестове са положителни. Броят на инфекциите се увеличава в частност в Северна Холандия, Южна Холандия и Зеландия.

„Увеличението не означава, че втората вълна на короната е започнала, „но това е индикация, че не трябва да продължаваме така, или втората вълна ще стане реалност по-рано, отколкото сме мислили. Очакваме втора вълна през есента, но можем да контролираме колко голяма ще бъде тя. Виждаме увеличението да се случва и призоваваме хората да се придържат към мерките. “, съобщават от RIVM

Репродуктивният номер, който показва колко бързо се разпространява вирусът, е нараснал до 1,29. За първи път от средата на март „широчината на честотната лента“ на броя е напълно над 1. С брой 1.29 100 души заедно заразяват 129 души. Министерството на здравеопазването призовава всички в Холандия да бъдат по-бдителни след последните данни на RIVM за нарастващия брой инфекции с коронавирус. И трябва да се обърне допълнително внимание на поддържането на разстояние от 1,5 метра и избягването на тълпи. Все още няма причина за затягане на мерките в областта на короната. „Ще продължим да наблюдаваме развитието и може да се вземат подходящи мерки на регионално ниво“, заяви говорител на министерството.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.