Броят на заразените в Белгия се увеличава значително. Антверпен затваря девет кафенета –затягат мерките

От 16 до 22 юли броят на заразените с коронавирус  в Белгия нараства със 71 процента в сравнение с предходната седмица. Средната цифра е 255,3 инфекции на ден, според информационното табло на корона на белгийския институт Sciensano.

В Антверпен броят на регистрираните коронарни инфекции е нараснал с 805 през последните седем дни. Снощи полицията в Антверпен затвори девет кафенета, където мерките на короната не са спазени правилно, съобщава кметът Барт Де Уевър в Twitter.

Поради нарастващия брой пациенти с корона, провинция Антверпен въведе нов пакет от мерки. В национален план изглежда се появяват допълнителни правила за ограничаване на нарастващите цифри. Съветът за национална сигурност на Белгия се среща в понеделник.

Губернаторът и кметът на Антверпен не искаха да чакат тази среща. В рамките на собственото си кризисно обсъждане властите решиха да въведат следните мерки за корона:

  • Носенето на маски за лице на оживени обществени места е задължително за всички над 12 години.
  • Събирането на повече от десет души е забранено.
  • Така нареченият „социален балон“ ще бъде ограничен: отсега нататък домакинствата могат да посрещат максимум десет души на седмица, вместо петнадесет.

Според официалната статистика най-малко 65 000 жители на Белгия са заразени от началото на епидемията. Повече от 9 800 потвърдени пациенти с корона са починали. По-голямата част от пациентите се считат за възстановени. Но в различни страни е установено, че много бивши пациенти страдат от оплаквания.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.