Безплатни тестове в Холандия – 24 хил на ден. Броят на заразените в Амстердам се увеличава

111 764 тестове за корона бяха направени от GGD миналата седмица. Това е увеличение с 25 процента спрямо предходната седмица, съобщава GGD GHOR Nederland.

Увеличава се броят на хората, които се регистрират за теста.  Въпреки че повече хора се регистрират за тест, максималният капацитет на GGD все още не е достигнат. Това е 24 000 теста на ден или 168 000 тестове на седмица.

От 1 юни всеки с оплаквания може да се регистрира за безплатен тест. За целта първо трябва да се назначи час на телефон 0800 1202.

205 нови инфекции бяха открити в Холандия през последните 24 часа, съобщава RIVM. Пет болни от корона са приети в болница, един човек е починал.

Вчера бяха добавени още 214 инфекции и два болнични приема. Ден по-рано имаше 137 инфекции, двама приети и един починал човек.

Броят на заразите в Амстердам и околността рязко се е увеличил в сравнение с вчера. Вчера 2,7 от 100 000 души бяха тествани положително, днес те са 4,4. Днес в региона има 47 нови случая, в сравнение с 29 вчера. Броят на инфекциите също е сравнително висок в региона Ротердам-Рийнмонд.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.