В Амстердам и Ротердам въвеждат задължително носене на маски на определени оживени места

В Амстердам и Ротердам е задължително да носите маска на определени оживени и натоварени места. Това е експеримент и се прилага на този етап само там, а не в цяла Холандия. Мярката започва на 5 август и се прилага за всички над 13 години на улицата и в магазините.

В Амстердам мярката ще се прилага в района на Червените фенери, търговските улици Kalverstraat и Nieuwendijk, както и на пазарите на Plein ’40 -’45 и Albert Cuypstraat. В Ротердам скоро хората ще трябва да носят маска за лице в търговски зони в центъра, като Coolsingel, Lijnbaan, Meent и Binnenwegplein, пазарите на Visserijplein, Afrikaanderplein и Binnenrotte, както и за покритите търговски центрове Александрий и Zuidplein.

Мярката се прилага в Ротердам от 6:00 до 22:00, а за пазарите само в пазарни дни. В Амстердам задължението за маска за уста не е ограничено до време. В следващите дни в градовете ще бъдат поставени табели, които да информират хората за мярката. Разпределят се и маските. Хората, които не спазват мерките, може да бъдат помолени да напуснат района или да бъдат глобени.

През изминалия ден в Холандия бяха добавени 342 инфекции с коронавирус, сочи статистика на RIVM. Това е увеличение от вчера, когато бяха отчетени 247 положителни теста. Повечето от тези инфекции са повторно диагностицирани в Ротердам (76) и Амстердам (68). 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.