В Хага с маски в магазините. Това са новите мерки за Холандия валидни от утре вечер

За Хага има спешен съвет да се носят маски за уста в магазините, заяви министър-председателят Марк Рюте по време на пресконференция в понеделник вечерта. „Това не е задължение, но търговците на дребно могат да връщат клиенти, които не искат да го направят.“ Според Рюте ситуацията по отношение на корона вируса в Хага, но също така и в Амстердам и Ротердам, сега е „сериозна“. „Пазаруването не е излет, направете го сам“, допълни той. „Броят на инфекциите се увеличава толкова бързо, че има опасност да тичаме след вируса“, каза премиерът. „Вирусът нараства от няколко седмици.“ И затова кабинетът предприема национални мерки за спиране на вируса. Тези мерки ще влязат в сила във вторник 29/09/2020 от 18 ч. И ще останат в сила в продължение на три седмици.

Освен всичко друго, кабинетът реши, че заведенията за обществено хранене трябва да включат осветлението в 21 ч. И че вече никой няма право да влиза. Те трябва да затворят час по-късно. Работата от вкъщи също трябва да се превърне в норма. Работодателите, които в крайна сметка не си сътрудничат, дори рискуват временно да бъдат затворени, ако офисът стане източник на замърсяване. Рут: „На много места отново стана твърде заето на работа. Казвам на работодателите: поемете своята отговорност.

Ето правилата:

Само тридесет души могат да бъдат заедно вътре. У дома се препоръчва да приемете само още трима гости (деца до 13 години не са включени). Размерът на групата отвън е ограничен до 40 души. Има няколко изключения като демонстрации, културни институции, зоопаркове и компании. Миналата седмица кабинетът заяви, че иска да остави училищата отворени възможно най-дълго.

За всички мачове в професионалния футбол поне три седмици от 18 ч. утре няма да има публика на трибуните. Поддръжниците също не са добре дошли на други спортни състезания, както за професионалисти, така и за любители.

„Не че секторът се справя зле“, каза Рут. „Но не успяхме да намалим достатъчно вируса. Всички играчи, професионалисти и аматьори и зрители водят до много пътувания и социални контакти. Можем да продължим да спортуваме, но без никакво насърчение отстрани и от трибуните. 

Хората също са помолени да пътуват възможно най-малко. 

Министърът на здравеопазването  Де Йонге: „В крайна сметка само едно е важно и това е поведението. Ако всички се придържат към правилата по примерен начин, не е необходимо да предприемате допълнителни мерки. Но е трудно, показва. Ето защо сега трябва драстично да ограничим броя на контактите. Ако не се получи, трябва да се върнем към блокирането през март, предупреди министърът на здравеопазването.

Правителството също така иска от OMT съвет за по-широкото използване на маски за уста. Това трябва да дойде скоро. В момента носенето на маска за уста е задължително само в градския транспорт.

Това са най-важните мерки от 18:00 часа във вторник:

Вътре и вън

 • Групи до 4 човека, както на закрито, така и на открито.
 • Навън максимум 40 души.
 • Изключенията се отнасят за погребенията, търговията на дребно и училищата, наред с други. Местни изключения могат да бъдат направени за културните институции.
 • При местата за трансфер, като музеи и паметници, се прилага следното: посещения въз основа на резервация или времеви интервал.
 • Контактни професии: клиентите са помолени да се регистрират

У дома

 • За домашни посещения: максимум 3 човека (без деца до 12 години включително).
 • Ако се върнете от район с оранжев съвет за пътуване поради корона, ще влезете в домашна карантина за 10 дни. (на деца до 12 години е позволено да посещават детски заведения, училище и спорт)

Работа

 • Работете от вкъщи, освен ако няма друга възможност.

Транспорт

 • Ограничете броя на пътуванията си.
 • Носенето на немедицинска маска за уста е задължително в обществения транспорт.

кетъринг индустрия

 • Няма нови посетители от 21:00
 • Затваря не по-късно от 22:00
 • Винаги се изискват резервации (предварително или на вратата), . Посетителите са помолени да се регистрират.
 • няма продажба на алкохол след 22:00 ч.

Спорт

 • Няма публика за спорт, както любителска, така и професионална.
 • Закриване на спортни столове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.