741 пациенти с корона са в болници в Холандия. 156 в интензивни отделения. Рекорд за нови случаи регистрирани за ден

В момента в болници в Холандия има 741 пациенти с корона, 156 от които са в интензивното отделение, съобщава Националният координационен център за разпределение на пациентите (LCPS). Вчера в болниците имаше 733 пациенти с covid 19, което е увеличение от 8 пациенти.  До 10:00 часа тази сутрин за RIVM са докладвани 3972 нови потвърдени коронални инфекции. Това е най-големият брой, откакто опциите за тестване бяха разширени на 1 юни. Вчера RIVM отчете 3829 нови инфекции. През последните седем дни се отчитат средно 3 326 положителни теста на ден, в сравнение с 2385 седмица по-рано.

21 починали пациенти с covid са докладвани на RIVM. Вчера бяха съобщени още 9 смъртни случая. През последните седем дни RIVM регистрира средно 12 смъртни случая на ден срещу 13 смъртни случая на ден седмица по-рано.

Повечето от съобщените инфекции са открити в Амстердам, а именно 367. Много положителни тестове са преброени и в Ротердам и Хага, съответно 282 и 209.

Броят на коронарните инфекции е нараснал значително за повече от два месеца при същата политика на тестване. През юли средно имаше по-малко от 200 положителни теста на ден. През септември броят на положителните тестове нарасна на  около 600 на ден в началото на септември до над 2000 в последните дни на септември. През последните седем дни броят на положителните тестове нарасна до средно над 3000 на ден. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.