Консултациите на кабинета относно нови мерки приключиха. Днес 6378 нови потвърдени инфекции от RIVM. Амстердам, Хага и Ротердам отново в челото

До 10:00 часа тази сутрин бяха съобщени 6378 нови потвърдени коронални инфекции от RIVM. Вчера RIVM отчете 6500 нови инфекции. За последните седем дни се отчитат средно 5541 положителни теста на ден в сравнение с 3469 седмица по-рано. В момента в болницата има 1233 пациенти с ковид, 43 повече от вчера. От тях 247 са в реанимация, което е увеличение с дванадесет души в сравнение с вчера.

RIVM регистрира и 17 починали пациенти с covid. Вчера бяха съобщени още 24 смъртни случая. През последните седем дни RIVM регистрира средно 19 смъртни случая на ден срещу 11 смъртни случая на ден седмица по-рано.

Повечето от съобщените инфекции са открити в Амстердам, а именно 413. Много положителни тестове са преброени и в Ротердам и Хага, съответно 379 и 272.

В Хага,Catshuis, официалната резиденция на министър-председателя Марк Рюте се проведоха консултации на кабинета относно нарастващите инфекции на коронавирус. В тях се включиха  министърът на здравеопазването Де Йонге, министърът на правосъдието и сигурността Граперхаус и Ван Дисел от RIVM. Експертите от екипа за управление на кризата ще се срещнат утре и техните съвети също са от решаващо значение. Във вторник кабинетът вероятно ще проведе друга пресконференция и може да се добавят правила.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.