Част от новите мерки в Холандия, който ще бъдат обявени утре. Нов протест днес в Хага срещу мерките

Утре вечер министър председателя Марк Рюте ще обяви новите мерки в Нидерландия, целящи ограничаване на коронавируса. Вчера в Хага в Catshuis, официалната резиденция на министър-председателя Марк Рюте се проведоха консултации на кабинета относно нарастващите инфекции на коронавирус. В тях се включиха  министърът на здравеопазването Де Йонге, министърът на правосъдието и сигурността Граперхаус и Ван Дисел от RIVM. Експертите от екипа за управление на кризата се срещнаха днес с правителството. 

Според източници от кабинета , на които се позовава NOS, правителството на Холандия ще ограничи любителския спорт и разрешеният размер на групата спортуващи  в закрити пространства. Аматьори на възраст над 18 години вече нямат право да спортуват в отбор. В публичното вътрешно пространство, като в театрите и магазините, могат да бъдат заедно максимум 30 души. Най-много четирима души могат да бъдат заедно навън. Освен това правителството обмисля да разреши пътуване с обществен транспорт само ако е строго необходимо. Това са част от мерките, но ще има допълнителни и такива свързани с изнесената информация. Възможно е част от мерките от март и април да бъдат върнати отново. Според източници има два сценария: кетъринг индустрията отново ще бъде напълно затворена или вратите на заведенията ще бъде затворена най-късно до 18 часа. Сега кафенета и ресторанти трябва да затворят в 22:00.

На този етап е малко вероятно да се приложи пълна блокада, както мнозина днес предвиждаха.

До 10:00 часа тази сутрин бяха съобщени на RIVM 6854 нови потвърдени коронални инфекции. Вчера RIVM съобщи за 6 375 нови инфекции. През последните седем дни бяха отчетени средно 5 867 положителни теста на ден, в сравнение с 3 706 седмица по-рано.

За RIVM са докладвани 12 починали пациенти с covid. Вчера бяха съобщени още 17 смъртни случая. През последните седем дни RIVM регистрира средно 19 смъртни случая на ден срещу 11 смъртни случая на ден седмица по-рано.

Повечето от съобщените инфекции са открити в Амстердам, а именно 584. Много положителни тестове са преброени и в Ротердам и Хага, съответно 433 и 286.

Днес отново се проведе демонстрация  в Хага срещу закона за ограничаване  на коронавируса и мерките от правителството.  На Плейн се събраха десетки недоволни от настоящите и бъдещи мерки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.