435 глоби за нурушения на мерките през уикенда в Холандия. Днес нови 8015 инфекции. Ротердам вече начело

В Холандия през първия уикенд след въвеждане на частичното заключване бяха глобени 435 души. Това съобщиха от  Националната полиция 1. 756 предупреждения също бяха дадени на хора, които не са били спазвали с правилата на короната.

„Глобите никога не са самоцел. Все още даваме предупреждения, когато е възможно“, допълват от полицията. По-голямата част от населението стриктно се придържа към правилата, но особено сред младите хора полицията вижда, че не всички спазват мерките.

До 10:00 часа тази сутрин са съобщени 8015 нови потвърдени коронални инфекции на RIVM. Вчера RIVM отчете 8177 нови инфекции. Средно 7 827 положителни теста на ден са регистрирани през последните седем дни, в сравнение с 5 861 седмица по-рано.

Повечето съобщени инфекции са открити в Ротердам, а именно 543. Много положителни тестове са преброени и в Амстердам и Утрехт, съответно 539 и 313.

Сега в болниците има 1738 пациенти с корона, 379 от които са в интензивното отделение, съобщава Националният координационен център за разпределение на пациентите. Вчера 1652 пациенти с covid все още бяха в болница.

Освен това са докладвани 17 починали пациенти с covid. Вчера са съобщени 15 смъртни случая. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.