Експертите от региона на Твенте искат пълно блокиране. Днес нови 9283 инфекции. Амстердам, Хага и Ротердам отново с най-много положителни теста

GGD отговарящ за региона на Twente иска да засили допълнително мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса . Кметът на Almelo Arjen Gerritsen се застъпва от името на региона за сигурност за „пълно блокиране“, тъй като цифрите  в Твенте бързо се покачват: всеки пети тест има положителен резултат.Експертите се опасяват, че цифрите ще нараснат още през следващите дни.

9283 нови потвърдени коронални инфекции са докладвани на RIVM до 10:00 тази сутрин. Това е с 526 повече от вчера. Повечето от съобщените инфекции са открити в Амстердам, а именно 805. Много положителни тестове са преброени и в Ротердам и Хага, съответно 677 и 446.

238 нови пациенти с корона са приети в медицинските отделения на болниците, съобщава Националният координационен център за разпределение на пациентите (LCPS).  Общо в болниците има 2003 души с корона (вчера те бяха : 1943), от които 463 в ИК (вчера: 450). Приети са повече пациенти с корона, отколкото са изписани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.