Добри новини за разпространението на covid19 в Холандия.

Развитието данните за коронавируса през последните два дни е благоприятно. Това казва председателят на Националната мрежа за спешни грижи, Ернст Кайперс. „Това са два дни с по-малко нарастване. Ако това развитие продължи, ще бъде фантастично.“, допълни още той. Днес беше съобщено, че 269 нови пациенти  са хоспитализирани. Това е с 44 нови приема по-малко от вчера. 47 нови пациенти са приети в интензивно лечение, или с 10 по-малко приема в сравнение с вчера.

Все още е твърде рано да се правят окончателни заключения относно тази двудневна стабилизация, казва Кайперс.  “ Вторият пакет от мерки на кабинета изглежда работи, допълни още той. „Тези мерки имаха забавящ ефект.“

„Броят на инфекциите сега също трябва да започне да намалява и това е критичният момент, когато проверявате дали има изравняване“, казва Куйперс. Но ако тези цифри не намаляват бързо, е време да се действа отново с още мерки.

Той подкрепя решението на кабинета по-рано тази седмица да не въвежда нови мерки.  В момента все още има достатъчен капацитет в болниците. Според него, Нидерландия „не е в извънредна ситуация“, що се отнася до това. Страната разполага с достатъчен капацитет и празни легла, ето защо нито един пациент не е преместен в Германия.

Броят на пациентите с корона в отделенията за интензивни грижи трябва да бъде намален до 300, като също така  600  пациенти с корона е лимита за хоспитализирани, за да се смята, че ситуацията е под контрол. В момента в болница има 2384 души с корона, 553 от които са в интензивното отделение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.