Възможен комендантски час в няколко региона на Холандия. Затварят сауни, басейни, театри и библиотеки

В регионите, където има много инфекции, правителството обмисля въвеждането на комендантски час, така че хората да нямат повече право да излизат на улицата след определено време/22:00-04:00/. Премиерът Рюте заяви на пресконференция, че ще запази тази възможност отворена, ако данните в тези региони не паднат достатъчно бързо. Регионите, които сега показват високи цифри, са Ротердам, Южна Холандия  и Твенте. Според Рюте в момента по-специално Ротердам се откроява по негативен начин. През следващата седмица трябва да стане ясно дали е необходима намеса. В допълнение към комендантския час кабинетът запазва още повече местни мерки в резерв, като например ограничаване на търговията на дребно и закриване на средните училища.

Всички обществено достъпни сгради в Холандия, като библиотеки, театри, музеи, басейни, секс клубове и увеселителни паркове, ще бъдат затворени за две седмици. Максималният размер на група от различни домакинства  на улицата е от  двама души и броят на хората, на които е позволено да присъстват на сватба или погребение, също ще намалее, съответно до 20 и 30. В къщи може да приемате не повече от двама души на гости.

Фризьорите и други контактни професии трябваше да прекратят дейността си при първото заключване, но сега могат да останат отворени. Според кабинета спортът е важен физически и психически изход за хората и затова фитнес залите остават отворени. Ограничаваща мярка е, че не могат да се дават повече групови уроци.

Всички мерки се прилагат от 22:00 утре вечер.

Освен това кабинетът призовава всички да останат у дома си възможно най-много и да не пътуват в чужбина в близко бъдеще. Това важи до средата на януари. Можете да отидете на почивка в Холандия, но е по-добре да не пътувате много.  Рюте предполага, че този пакет ще остане в сила поне до средата на декември. Но дори и след това, не всичко ще се нормализира, предупреди той. „Коледа ще се различава от другите години“, каза Де Йонге. След две седмици кабинетът иска да вземе решение относно празниците и дали да разреши фойерверки в началото на годината.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.