През януари ще тестват могат ли да се отворят отново за публика – стадиони, концертни зали и кина. Редица изисквания за посетителите

Опити в тестови ситуации могат да се проведат в средата на януари в Холандия, за да могат футболните мачове, концертите и посещенията на кино отново да са възможни с по-голяма аудитория. Секторът на събитията , заедно с изследователския институт TNO и TU Delft, иска да събира данни за риска от замърсяване в различни ситуации, от малки групи вътре до големи групи посетители отвън. На този етап са актуални две предложения: футболни мачове, кина и концерти, където публиката трябва да седи. Все още не е дадено разрешение за фестивали и концерти, където хората се разхождат.

Част от изискванията предвиждат  посетителите да могат да покажат доказателство за отрицателен тест за корона. Те също така трябва да попълнят здравна декларация в рамките на 24 часа преди събитието и са задължени да си сътрудничат с измерване на температурата или бърз тест на входа при поискване. Всички посетители са длъжни да избягват контакт с уязвими групи в продължение на две седмици след посещение на събитие. В концертна зала Ziggo Dome са предвидени два такива теста, организирани от Mojo и ID&T. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.