Стотици акции в цяла Холандия на ловци на педофили. Полицията с апел към тях да не взимат закона в ръцете си

Така наречените ловци на педофили изглеждат все по-активни в Холандия. През последните месеци прокуратурата е знаела за повече от 250 инцидента, свързани с тях. В много случаи предполагаемите насилници над деца са били нападани и заплашени. Много младежи се включват в тези групи и споделят, че предпазват децата от педофили. Полицията и прокуратурата обаче отправят спешен апел незабавно да спрат да търсят хора, които биха искали да правят секс с непълнолетни.

„Те мислят, че подават ръка на закона, но е по-вероятно да ни осигурят много допълнителна работа. Това е за сметка на съществуващата ни работа и следователно за сметка на разкриването на насилие над деца.“

Прокуратурата би предпочела незабавно да се съобщи на полицията при подозрение, а не закона да се взима в собствени ръце.   Вчера беше обявено, че 73-годишният мъж, който е бил малтретиран от млади хора в Арнем в края на октомври, може да е станал жертва на „лов на педофили“, който е излязъл извън контрол. Той почина, а след това бяха  арестувани няколко младежи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.