Македония узаконява марихуаната! Скопие ЩЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В АМСТЕРДАМ! отваря Coffee Shops

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази подкрепа за декриминализиране на марихуаната, което е в процедура в парламента, пише в. „Нова Македония“.

След като националният отбор на Македония се класира за Европейското по футбол за първи път в своята История и доведе до всеобща еуфория, премиерът Заев побърза да зарадва, още повече населението и най-вече по-младата част от него, като обяви категоричните си планове да декриминализира използването на марихуаната. 

Малката балканска държава стана европейска сила по футбол или поне сред първите такива, а Скопие е с намерението да се превърне в Амстердам на региона, отваряйки “Кофи Шопове“ по подобие на холандските места за законна продажба на леката дрога. 

Въпреки, че София се “дърпа и се мръщи“ на пътят им към Европа, наследниците на Александър Македонци (поне според учените в Скопие) вече широко крачат към Брюксел или поне към Амстердам! Заев посочи, че той лично подкрепя и легализация на канабиса, защото, както обясни, „чрез тази мярка ще можем да развием дейности в сферата на услугите, които много малко участват в нашия БВП“.

„Ще се развият ресторантьорството и туризмът в държавата. Всички съществуващи и нови обекти, съгласно лицензите, които получат, ще могат да предлагат марихуана и канабис, което може да помогне за развитието на сферата на услугите в държавата“, заявил Заев.

Той е посочил също, че очаква възможно най-прозрачна процедура, отбелязвайки, че ще използва всичкия възможен потенциал за рестарт на македонската икономика, пише вестник „Нова Македония“.

По думите на премиера обществените нагласи по отношение на декриминализацията на канабиса са позитивни.

Припомняме, че още преди две години Заев призова да се инвестира в канабис. В средата на октомври първата компания, лицензирана за производство на медицински канабис в Северна Македония, отвори врати.

Стойността на инвестицията се оценява на 16 милиона евро. Премиерът Зоран Заев заяви на откриването на фабриката, че инвестициите в разгара на пандемията от коронавирус „вдъхват сигурност и създават работни места“.

Той каза, че очаква възможно най-прозрачна процедура, отбелязвайки, че ще използва всичкия възможен потенциал за рестарт на македонската икономика, пише вестник „Нова Македония“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.