В Холандия обявиха къде е задължително носенето на маски от 1-ви декември. При неспазване глобата е 95 евро

Правителството на Холандия  обяви преди два дни, че поради короналната криза всички над 13-годишна възраст  ще трябва да носят маска за лице от 1 декември в публичните закрити пространства. До сега това бе препоръчетелно. Министрите Де Йонге, Граперхаус и Олонгрен приеха министерския регламент, който подробно описва това задължение и съдържа всякакви подробности. 

Обществените закрити пространства включват магазини, музеи, бензиностанции, ресторанти, кафенета, театри и концертни зали. Маската за уста не трябва да се носи, ако някой има определено място- например в театъра или киното тя може да бъде свалена веднага щом този човек седне. Но ако той или тя отиде до тоалетната,маската за уста трябва да се сложи отново.

В религиозните храмове маската за уста не е задължителна. Задължението ще важи за посещение при фризьор или маникюрист, също тако по време на урок по шофиране.

Маска за уста вече беше задължителна в обществения транспорт и това ще важи и за гарите и летищата от 1 декември.

Също така когато учениците се движат през училищната сграда трябва да са с маска. Тя може да се свали по време на час, ако всеки има фиксирана седалка. Учителят не трябва да поставя маска, когато стои пред групата.

Физиотерапевтите също са освободени от задължението да носят маски. Според министерския регламент задължението също не се отнася за хора, които не могат да носят маска за лице поради увреждане или заболяване.  Задължителното носене на маски е валидно за три месеца. Хората, които не се съобразяват, могат да бъдат глобени с 95 евро. До 1 декември е в сила така наречения спешен съвет или препоръчително.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.