Ваксинацията в Холандия ще бъде безплатна и доброволна. Хората над 60 години, уязвимите групи и здравните работници да бъдат сред първите

Правителството на Холандия иска хората над 60 години, уязвимите групи и здравните работници да бъдат първите, които ще получат короналната ваксина. Ваксинацията е безплатна и доброволна.

Ваксинациите могат да започнат през първите месеци на 2021 г., но няма да има достатъчно ваксини за всички живеещи в страната. Кабинетът прие съветите на здравния съвет и предпочете на първо място да защити уязвимите и да предотврати прекомерно натоварване на здравеопазването.

В момента се разработва подходяща ваксина и има вероятност за около 50 милиона ваксини от поне шест различни компании, обяви министър Де Йонге. През първото тримесечие на 2021 г. около 3,5 милиона холандци вероятно ще могат да се ваксинират. На първо място са 155 000 жители на старчески домове и хора с умствени и физически увреждания, които живеят в институция. Служителите в тези институции и неформалните болногледачи имат право на ваксинация, казва министерството. Следващата група ще бъде хора над 60-те с медицински проблеми.  След това идват хората над 60-те години без медицински проблеми, служители в различни институции за социални грижи и обслужващ персонал, който има пряк контакт с пациенти с корона.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.