Ваксинацията в Холандия може да започне на 4-ти януари

Ако всичко върви добре, първите хора в Холандия ще бъдат ваксинирани срещу корона вирус около 4 януари, това обяви м инистър Де Йонге. Стратегията е здравните работници, възрастните и уязвимите хора първи да бъдаг ваксинирани. 

Първата ваксина, тази на BioNTech / Pfizer, ще бъде доставена този месец. Става въпрос за около един милион дози, с които могат да бъдат ваксинирани около 450 000 души.

Ако всички данни от изследвания отговарят на изискванията, EMA може да издаде съвет за приемане в Европейската комисия най-късно до 29 декември.  Така че ваксинацията може да започне малко след това. През първото тримесечие е вероятно да бъдат доставени още 1,6 милиона дози от ваксината BioNTech / Pfizer. Ваксината Moderna също е в процес на преглед в EMA, която очаква резултата в средата на януари. Moderna  може да достави 400 000 дози за Холандия през първото тримесечие. Очакванията са, че по-големи количества от различни разработчици на ваксини ще дойдат в Холандия през второто и третото тримесечие, съобщава министерството

ВАКСИНИРАНЕТО В ХОЛАНДИЯ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ БЛИЗО ГОДИНА. ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ВАКСИНИРАНИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.