Ветеринарни лекари в Хага: Птичият грип е вече тук – Никога не вдигайте от земята птица жива или мъртва, защото може да е заразена. Хиляди птици вече са избити в Холандия

След няколко инфекции с птичи грип в региона, Ветеринарните лекари в Хага също няколко пъти са влизали в контакт с болестта. Птичият грип присъства особено в отдалечените райони на Хага. Тъй като птичият грип също може да бъде заразен за хората и тъй като хората могат да допринесат за неговото разпространение, ветеринарите съветват : Никога не вдигайте от земята птица жива или мъртва, защото може да е заразена Когато откриете птица, мъртва или жива, която е вероятно да бъде заразена, най-добре е веднага да се обадите на компетентните органи. Птицата ще бъде отстранена възможно най-скоро и регистрирана за изследване.

Симптоми на птичи грип

Понастоящем птичият грип изглежда най-често срещан при гъски, лебеди, патици и по-малки ливадни и водни птици. Хищните птици също понякога стават жертва на болеста. На теория птичият грип е заразен за всички птици.

Симптомите на птичия грип при птиците са: апатично поведение, неврологични и координационни проблеми, треперене на главата и шията, плуване и усукване в кръгове, извиване на врата, сополи от клюна и / или очите, сини, уголемени очи и прекомерно прозяване драскотина.

 Птичият грип, който се появи по-рано тази седмица в птицеферма в Кампервен, Оверейсел, е силно заразният вариант H5N8. Държавният секретар Шарън Дейксма обяви това в събота. Този вариант се появява по-рано в Ter Aar (Южна Холандия) и Hekendorp (Utrecht).

Засегнатата компания в Кампервен отглежда птици, като всички 10 000 животни са убити. Птичият грип също се появи в съседна ферма за патици.  В района все още се разследват 32 други птицеферми. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.