Очаква се Холандия да последва Германия и да влезе в строго блокиране

9924 нови потвърдени коронални инфекции са докладвани на RIVM до 10:00 тази сутрин. Това е със 760 повече, отколкото вчера. 166 нови пациенти с корона са приети в медицинските отделения на болницата, съобщава Националният координационен център за разпределение на пациентите (LCPS).  36 нови пациенти бяха приети в реанимация. Общо в болницата има 1767 души с корона от които 497 в IC Приети са повече пациенти с корона, отколкото са изписани.

Според Хуберт Брюлс, председател на Съвета за сигурност, Холандия не може да избегне въвеждането на допълнителни мерки , както това вече направи Германия. „Контрастът в противен случай би бил твърде голям“, каза Брулс. Той посочва риска, че ако магазините и фризьорите в Холандия останат отворени, германците отвъд границата ще продължат да пазаруват за Коледа. „Германия спира обществения живот. Контрастът с Холандия става много голям.  Дали наистина ще бъдат предприети допълнителни мерки, ще стане ясно след приключване на консултацията днес. 

В Германия е постигнато споразумение за по-строго блокиране. Новите мерки ще влязат в сила в сряда и ще продължат до 10 януари. Канцлерът Меркел смята, че настоящият пакет от мерки не е достатъчен, за да намали броя на инфекциите. „Необходими са спешни действия“, заяви Меркел , като обяви, че несъществените магазини трябва да се затворят и училищата да се затворят възможно най-много. Учениците и децата, които посещават детски градини, трябва да останат в къщи колкото е възможно повече. Фризьорите също затварят. Освен това не е позволено да се пие алкохол извън дома, което означава, че не може да се продава греяно вино например на улицата и хората трябва да работят от дома си възможно най-много. Продажбата на фойерверки също е забранена.

Броят на регистрираните инфекции се е увеличил с повече от 20 000 през последните 24 часа. Общо сега повече от 1,3 милиона души са заразени с белодробния вирус. Близо 22 000 души са починали от въздействието на вируса.

ОБНОВЕНО / Прочетете още / ЗАТВАРЯТ ДО СРЕДАТА НА ЯНУАРИ МАГАЗИНИ, КОЗМЕТИЧНИ САЛОНИ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ. РЮТЕ С ОБРЪЩЕНИЕ ТАЗИ ВЕЧЕР

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.