ЕКСКЛУЗИВНО: Нов по-заразен вариант на вируса във Великобритания. Холандия наложи забрана за полети от Лондон. Белгия затваря границите си

Schiphol предупреждава пътуващите да се свържат с авиокомпанията си за пътуване от Обединеното кралство. От 6 часа сутринта тази сутрин всички входящи полети са отменени поради забрана за пътуване, наложена от холандския кабинет поради мутация на корона вируса.

Кабинетът наложи забрана за полети от 6 часа сутринта заради потенциално по-заразен вариант на корона вируса, който циркулира в част от Великобритания. 

Новият и потенциално по-заразен вариант на коронавируса, който в момента циркулира в част от Великобритания, също беше идентифициран в Холандия в началото на декември. Министерството на здравеопазването съобщава за това.  Товарният транспорт е освободен от забраната, както и медицинският персонал. Пътуването с кола, лодка и влак все още е разрешено, съобщава Министерството на външните работи. Тези пътувания не се препоръчват, освен ако не е абсолютно необходимо или за връщане в Холандия. Забраната е валидна до 1 януари, но може да бъде удължена.

Белгия също ще забрани пътуващите от Обединеното кралство. Премиерът Де Кроо казва, че границите ще се затворят за поне 24 часа от полунощ. Пътниците вече не могат да идват в Белгия с влак или самолет, съобщава фламандската телевизия VRT.

В Лондон и южната и източната част на Англия мерките са затегнати от полунощ. Всички магазини трябва да бъдат затворени, с изключение на супермаркетите и аптеките. Всеки също трябва да работи от къщи, доколкото е възможно.

В Лондон 62 процента от новите инфекции са дошли от новия вариант с името SARS-COV-2 VUI 202012/01. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.