Проблеми с онлайн банкирането в ING, Rabobank и ABN Amro

Днес ING, Rabobank и ABN Amro бяха изправени пред неизправност на своите уебсайтове и приложения. ING сочи към неочакван трафик поради коледни пазарувания през уеб магазини. Rabobank не изключва DDoS атака. А ABN Amro – който продължава се бори с проблеми – все още няма представа каква е причината.

„Неизправността в приложението ING започна в 10.40 ч. В резултат на това клиентите временно не успяха да прехвърлят пари“, каза говорител на ING. „Неочаквано тази сутрин преживяхме огромен пик в обема на плащанията. Нашите системи не бяха подготвени за това. Извиняваме се за това. Веднага увеличихме капацитета си.“

В Rabobank прекъсването беше по-сериозно, но по-кратко. И уебсайтовете, и приложението бяха напълно изключени за половин час.  Проблемите в ABN Amro все още продължават. В тази банка клиентите не могат да използват iDeal и не могат да влязат в интернет банкирането или приложението за плащане. „Правим всичко възможно, за да го разрешим. Не знам нищо за причината“, каза говорителят на ABN Amro.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.