Правителството предложи вечерен час в Холандия. Очаква се одобрение от Парламента. Въвеждат още мерки

Кабинетът възнамерява да наложи вечерен час в цялата страна от 20:30 до 4:30 часа. Премиерът в оставка Марк Рюте обяви това на пресконференция, заедно с поредица от други мерки. По отношение на комендантския час Камарата на представителите все още трябва да го одобри, едва тогава ще бъде взето окончателно решение и ще стане ясно дали и кога ще бъде въведен комендантският час. Този парламентарен дебат ще се проведе утре 21.01. В резултат на това комендантският час няма да бъде въведен в петък, както се надяваше кабинетът, а в събота или неделя.

Предложеният комендантски час означава, че не можете да излезете на улицата без основателна причина и във всеки случай ще се прилага до края на настоящото заключване, във вторник, 9 февруари.  Ако комендантският час се въведе в събота или неделя, той ще важи за всички, с изключение на тези, които имат основателна причина да излязат навън. Това включва хора, които трябва да излязат навън по работа. Те се нуждаят от писмо от работодателя си, за да докажат това.

Работодателите имат следващите няколко дни да се подготвят.  Изключения се правят и в случай на хора, които оказват медицинска помощ на хора или животни, за тези, които са на път за или от чужбина във връзка с необходимо пътуване, Собствениците на кучета също имат право да излизат сами да разхождат домашните си любимци. Супермаркетите трябва да се затворят около 20.15 часа. Доставчиците на храна могат да доставят храна, при условие че могат да покажат изявление от своя работодател. Ако хората са на улицата без основателна причина между 20.30 и 4.30 ч., Те рискуват глоба от 95 евро. Няма да има вписване в криминално досие. 

Кабинетът също така затяга съветите за посещения, кята вместо двама, сега вече може да приемете на гости в дома си само един човек. За разлика от комендантския час, това правило влиза в сила незабавно.

Броят на присъстващите на погребение или кремация ще бъде намален от 100 на максимум 50 души. Тази мярка ще влезе в сила от следващия понеделник, 25 януари.

Ще има временна забрана за полети от Обединеното кралство, Южна Африка и целия континент Южна Америка. Тази забрана за полети трябва да влезе в сила през следващата събота и ще се прилага, докато не влезе в сила задължителна мярка за карантина. Ще има задължение за карантина от 10 дни за пътниците, които влизат в Холандия. Законът трябва да бъде изменен за това и това ще отнеме няколко седмици. Дотогава важи забраната за полети.

Пътуващите от други страни трябва да представят  отрицателен PCR тест, като сега има задължение да се направи бърз тест.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.