Снегът блокира Холандия

Снегът бе дълго чакан в Холандия, но освен радост за децата той предизвика и редица проблеми. В цялата страна влаковете тази стрин спряха, поради тежкото зимно време и нарастващия брой аварии по трасетата, Днес ще има коригиран график с по-малко влакове. От железниците съветват пътуващите  да следят промените в разписанието.

В Хага голяма част от градските автобуси тази стрин не се движат, част от трамвайте също са блокирани. Подобно е положението в почти всички градове в страната.

Според Rijkswaterstaat около 85 автомобила вече са претърпели различни инциденти на пътя,  поради хлъзгавите условия.  Задръствания няма никъде, защото пътищата не са натоварени. В Хага снощи около Neherkade, водач на автомобил не успя да овладее превозното средство и то се оказа във водата

Rijkswaterstaat поръси повече от 1000 тона сол по холандските пътища от 19:00 часа вчера вечерта. Общо 546 камиони и машини за почистване са изминали повече от 129 000 километра, Няма въздушен трафик и на летището в Айндховен

Червеният код е в сила за цялата страна от полунощ. KNMI издава това предупреждение за времето, тъй като комбинацията от сняг, вятър и слана може да доведе до опасни ситуации. Снежната покривка е между 8 и 12 см.

ОРАНЖЕВ КОД УТРЕ /08.02.2021/ ЗА ХОЛАНДИЯ. СЪВЕТ ДА ПЪТУВАТЕ САМО АКО Е МНОГО НЕОБХОДИМО

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.