ОБНОВЕНО/ Отпада или остава комендантския час от тази вечер в Холандия. Полицията ще патрулира

Независимо дали комендантският час ще остане или не, полицията все пак ще бъде на улиците в Холандия и ще наблюдава тази вечер. Полицията взема предвид, че ще има хора, които ще излязат на улицата след 21:00, дори ако съдът постанови, че комендантският час остава в сила засега. „Затова оставаме нащрек“, каза говорител на полицията. „Ако комендантският час продължи, разбира се, ще продължим да го прилагаме.“

Припомняме, че днес Съдът в Хага постанови, че вечерният час трябва да бъде премахнат още тази вечер.  Държавата Нидерландия обжалва това решение, но иска комендантският час да остане в сила, докато не бъде взето решение. Ето защо чрез така наречената спешна жалба съдът бе помолен да спре решението на съда. 

В момента съдът заседава. Очаквайте подробности

Решението на съда в Хага, че комендантският час трябва незабавно да бъде отменен, е спряно. Това е определено от съда в Хага. Това означава, че тази вечер ще има вечерен час от 21:00.

През следващите дни полицията няма да наложи глоби за нарушения на комендантския час. Докато съдът в Хага не се произнесе, органите на реда ще се обръщат и предупреждават нарушителите, казва говорител на Националната полиция. Полицията иска да издава глоби само в случай на ексцесии или след няколко предупреждения.

Полицията избира тази линия, защото сега има объркване относно комендантския час. Решението на съда се очаква в петък или малко след това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.