За разлика от Холандия в България го победихме този вирус или поредната глупост! Б.Борисов: До май ще имаме колективен имунитет

„В петък, и благодарение на европейската солидарност, но и затова, че много навреме и много твърдо реагирахме, предоговорихме през април, май, юни да получим 2,7 млн. ваксини от Pfizer/BioNTech. Убеден съм, че май месец ще има ваксинирани над 3 млн. и с тези, които са оздравели, ще имаме колективния имунитет, за да се махне тая пандемия. Всичко е договорено, да не си приписват други заслугите„, посочи Борисов при  посещение в асеновградското село Тополово, където се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила, увери Бойко Борисов, цитиран от Дарик Радио.

Ура! Победихме го в България този вирус! За разлика от Холандия, където все още борбата продължава. Но тук си нямат Борисов. Благодарение на мъдрото ръководство на Борисов и партия ГЕРБ пандемията ще бъде ликвидирана в страната ни. Но! Има едно голямо НО. Само си представете – до момента има 571 062 ваксинирани в България за близо три месеца и половина или около 110 дни.  До обещаната от Борисов  бройка остават само някакви си 2 428 938 души. За 50 дни, в които ще трябва да ваксинират 48 578 души на ден! При целият този хаос с ваксинациите в България. За колективен имунитет се смята, че трябва да има 65/70% от населението преболедували и ваксинирани, тоест минимум 4 милиона. До момента в България има официално регистрирани за близо година 371 531 заразени и преболедували. Значи ако са направят 3 млн ваксини ще са нужни и още около 600 000 преболедували за колективен имунитет, или по 12 000 на ден. Дали пък това не е целта на отварянето на ресторанти и дискотеки този месец, за да се достигне този брой на заразени!? Пълна лудница и безхаберие, но най-жалкото е , че уж медицински светила в България и министри клатят глави и аплодират Борисов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.