Хакерска атака е причината да изчезне сиренето от щандовете в Albert Heijn

Празните рафтове за сирене в Albert Heijn могат да се запълнят отново през следващите дни. Много видове сирена не можаха да бъдат доставени миналата седмица поради хак в логистичната компания Bakker. Всички ИТ системи работят отново, казва директорът на Bakker Toon Verhoeven. „Вчера получихме зелена светлина, в момента координираме с клиентите как ще започнем с доставките отново.“

Хакерът е овладял базата данни на компанията и е искал да даде достъп до системите само след заплащане на определена сума  пари. От компанията не разкриват дали са платили.  

Атаката е станала на 4 срещу 5 април. В резултат на това доставката от складове в Zeewolde, Tilburg и Heerenveen е спряла. „Вече не можехме да получаваме поръчки от клиенти“, казват от фирмата доставчик. „И в нашите складове вече не знаехме къде се намират продуктите. Това са много големи складове. Също така вече не можахме да планираме транспортирането си.”, допълват от компанията. Bakker Logistiek доставя не само сирене на Albert Heijn, но и широка гама от сладкиши и бисквити за различни вериги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.