От 15 май в Холандия влиза в сила задължителна карантина при пристигане от рискова зона. 435 евро глоба за неспазване

От 15 май ще има задължителна карантина за хората, пътуващи от рискови зони до Холандия. Очаква се  служебният кабинет да реши това, като вече закона е изпратен в Камарата. Сега има съвет пътниците от рискови страни да останат под карантина за десет дни, но много хора не се придържат към това. Следователно самоизолацията се превръща в задължение и се налага глоба в случай на нарушение. Сумата ще бъде 495 евро. Задължението вероятно ще важи за пътници от райони с оранжев или червен код. В момента това е целият свят. Важи за всички транспортни средства.

Всеки, който дойде в Холандия, трябва да попълни и представи декларация, включително мястото, където ще бъде прекаран карантинният период. Това може да е у дома или на друго място. Няма да има „карантинни хотели“, както в други страни. По принцип карантината продължава десет дни, но може да бъде съкратена до пет дни, ако някой има тест за корона, който се оказва отрицателен на петия ден.

От Министерството на здравеопазването, благосъстоянието и спорта ще проверят дали хората действително са били поставени под карантина. Това също се прави чрез случайни проверки. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.